Syrlige stikkelsbær får her selskab af let spicy, grøn chili og lakridsnoter fra mexicansk estragon – perfekt til fast ost som fx en klassisk gouda. Og det er også lækkert til aftensmad, fx stegt kylling. Det er så enkelt at lave, at man ikke skulle tro, det smager så fantastisk.

Ingredienser

200 g stikkelsbær – friske eller fra frys
75 g sukker
1 grøn chili
10-12 blade lakridstagetes

Sådan gør du

  • Skyl og nip stikkelsbærrene, og kom dem i en gryde med sukker.
  • Flæk chilien, skrab kornene ud, og hak chilien fint. 
  • Skyl bladene fra lakridstagetes, og skær dem fint.
  • Kom chili og tagetes i gryden til stikkelsbærrene, og kog ved svag varme i ca. 10 minutter, til bærrene er til at mase med en ske. 
  • Hæld syltetøjet på kogte glas, evt. skyllet med Atamon, hvis det skal holde længe. 
Spicy stikkelsbær med estragon

Post navigation