Tør du prøve denne frække dessertpizza? Det synes jeg, du skal!

Jeg var selv skeptisk, da jeg mødte lakridspizzaen ved den finske lakridsfestival i Helsinki. Men det var kærlighed ved første bid.

Og nu har jeg så selv leget med en opskrift, som jeg synes fungere ret godt.

Pizzaen er bedst, når den er varm, for så er lakridsen lækker blød og lun, og det er superbehageligt til pizzabunden. Det smager stadig godt, når lakridsen er kold, men mundoplevelsen bliver ikke den samme.

Surdejsbunden sørger for, at pizzaen ikke bliver for sød og kageagtig, selvom den stadig klart er en dessert. Mascarponen sødet med sukker og vanilje giver pizzaen en cremet og lækker kant. Hindbær tilfører et syrligt pift, der balancerer den rige flødeost, og den søde og krydrede lakrids binder de to elementer sammen. Der var ikke mynte på pizzaen, jeg smagte i Helsinki, men det tilføjede jeg for at afrunde smagen med et friskt modspil til den søde dimension.

Ingredienser

1 pakke surdejspizza
200 gram mascarpone
2-3 spsk. flormelis
2 tsk. vaniljesukker
Sød finsk lakrids
Hindbær (friske eller fra frys)
Lakridssauce
2 tsk. lakridspulver
1,5 spsk. flormelis
Finthakket frisk mynte 

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader. Rul pizzadejen ud. Bland mascarpone med flormelis og vaniljesukker, og smør det på dejen. Skær den finske lakrids i mindre stykker, og læg dem på pizzaen.
  • Bag pizzaen i 9-12 minutter, til den er brun i kanten.
  • Tag pizzaen ud, og pynt den først med hindbær, så med lakridssauce, og så med lakridspulver blandet med flormelis (brug evt. en si). Læg til sidst det hakkede mynte på og servér

Fræk dessertpizza med lakrids

Post navigation