Har du rabarber i haven, kan jeg varmt anbefale dette syltetøj med lakrids og anis. Det smager perfekt på en portion skyr med havregryn, på brød med flødeost – eller som hemmelig ingrediens i desserter. Og så er det superlet at lave.

Mit hjemmelavede rabarbersyltetøj balancerer den friske syrlighed fra rabarber med blød sødme fra rørsukker og vanilje. Lakridsgranulat og anisfrø giver en varm, krydret dybde, mens citronskallen frisker op.

Ingredienser

200 gram rensede rabarber
85 gram rørsukker
2 spsk. vand
0,5 tsk. vaniljesukker
0,5 tsk. lakridsgranulat
0,5 tsk. stødte anisfrø
0,5 tsk. revet citronskal

Sådan gør du

Skær de rensede rabarber i stykker på ca. 1 cm, og bland dem i en gryde med resten af ingredienserne.
Kog blandingen op, og lad dem simre i ca. 10 minutter, til rabarberne er bløde.
Hæld syltetøjet på et skoldet glas (og skyl dem i Atamon, hvis du regner med at gemme det i længere tid), og opbevar det i køleskabet.

Skønt rabarber- og lakridssyltetøj

Post navigation